Nyár típus ruhatára és színei

Nyár típus színek

Színek és jellemzők

A nyár típusba tartozó emberek színei hidegek, törtek és világosak, összhangban a saját hideg bőrtónusukkal, ami általában áttetsző és nehezen vagy egyáltalán nem barnul.

Színeik sok kéket tartalmaznak, ezért remekül mutatnak rajtuk a lágyabb/törtebb kékes, lilás, citromsárga, kékes-zöld és rózsaszínes árnyalatok. Minden olyan könnyed, légies hatást kelt, igazán lágy, pasztelles árnyalataik vannak, ezek harmonizálnak igazán a természetes színeikkel is.

nyár típus ruhatára

Legjobb színek

Legjobb színeik – ezek azok az árnyalatok, amiket a kendőzés során találunk meg személyre szabottan a vendégeink számára. Egy színtanácsadó segítségével és vezetésével ők is tisztán látják, hogy ezek a színek milyen szép hatást gyakorolnak az arcukra, és mivel minden ember bőre más és más, ezért két azonos színtípusba tartozó ember árnyalatai is különbözhetnek. Ezeket a különbségeket, pedig minden esetben egy színtanácsadáson felderítjük.

Alapszínek

Alapszíneik –  ezek azok az árnyalatok, amik igazán kevés színt tartalmaznak, azt a célt szolgálják, hogy remek kiegészítői legyenek egy jó alap ruhatárnak. Könnyen párosíthatóak más színekkel, így megkönnyítik a dolgunkat. Ne várjunk tőlük sokat, hisz önmagukban érezhetjük azt, hogy nem nyújtanak túl jó hatást az arcunkra, de ha jól használjuk őket remek végeredményt kaphatunk. Mindig párosítsuk őket a színtípusunk legjobb színeivel/rúzsaival és máris csodás végeredményt kapunk. Miért hasznosak, ha önmagukban nem keltik a legjobb hatást? Azoknál a ruhadaraboknál érdemes ilyen színekre törekedni, amiket mindig valami mással hordunk együtt, így biztosíthatjuk azt, hogy több mindennel is passzolni fognak és nem lesz túl harsány, vagy sok a megjelenés. Pl: kabát vagy blézer, ami alá úgy is veszünk fel más ruhadarabot is, így tudunk játszani a szettekkel.

nyár színek

A nyár típus ruhatára

A ruahatár kialakításánál érdemes odafigyelni, hogy az archoz közel viselt színek lehetőleg a legjobb színeik legyenek az altípusuk szerint is és ahogy egyre távolodunk az arctól, úgy lehet egyre jobban eltérni ettől.

Színek harmóniája és variálhatósága

A színtípusba tartozó színeinkben az a legjobb, hogy nagyon jól harmonizálnak egymással, könnyen lehet őket variálni. Az arcunkra gyakorolt pozitív hatása mellett ez az, ami miatt nagyon szeretjük a színtípusunkat, hisz megkönnyíti az öltözködésünket is. Nincs tele a ruhatárunk hideg, meleg, élénk, tört darabokkal, amik sokszor fejfájást okoznak miként is tudnánk összepárosítani őket az aznapi szettünkhöz. Ez az egységesség az, ami megkönnyíti a mindennapjainkat, viszont nem egyszerű megérteni egyik napról a másikra milyen színek is tartoznak típusunk színeibe és összeegyeztetni azzal, amit szeretünk és még a stílusunkat is belevinni.

Stílus és személyes preferenciák

A ruhatárunk kialakításánál fontos figyelembe venni a saját stílusunkat is, hisz azzal lesz teljes a kép és működőképes is. A színtanácsadással megismerjük a legjobb színeinket, de azt, hogy miként is tudjuk beépíteni az életünkbe és a mindennapjainkban, az csakis rajtunk áll.

Tippek és trükkök a nyár típus ruhatárának kialakításához

A legjobb színek viselése

Az arcunkhoz közel érdemes a legjobb színeinket viselni, hisz ezek lesznek rá a legjobb hatással. Ez a legegyszerűbb módszer arra, hogy reggel gyorsan és erőfeszítések nélkül is úgy tűnjünk, mint akik frissek, üdék és teljesen kipihenték magukat. Smink nélkül is tökéletesen működnek ezek a színek, amik sok időt megspórolhatnak nekünk.

Kedvenc színek megtalálása

Találjuk meg a kedvenc színeinket. A színtípusunk meghatározása nem jár minden esetben azzal, hogy szeretjük is az összes odatartozó színt és ez így teljesen jól van. Találd meg azokat a színeket, amiket szeretsz hordani, feldobnak, feltöltenek és még jól is állnak és próbálj ezekre támaszkodni. Olyan sok szín létezik, van miből válogatni bőven és ha még hozzávesszük azt is, hogy ezeket rengeteg módon variálhatjuk rájövünk, hogy el vagyunk árasztva lehetőségekkel. Elsőre nagyon rémisztő lehet, ha minden színt hirtelen be akarunk építeni a ruhatárunkba, ezért próbáljuk meg leszűkíteni és szép lassan haladni, felfedezni, mi az, ami tényleg működik nekünk. Mutathat rajtunk gyönyörűen egy szín, ha egyszerűen nem szeretjük, akkor semmi értelme viselni.

Bázis színek a mindennapokban

Bázis színek a mindennapokban. Ne féljünk a nyugisabb, natúr színeinkhez nyúlni, ha nem vagyunk azok a tipikus színesen öltözködő típusok. Ezek ugyanolyan jól tudnak mutatni az arcunk közelébe, főleg egy nyár típus esetében, ahol a legjobb színeik, amúgy is visszafogottak és törtek. Vegyük az egyik bázis színünket és párosítsuk akár fehérrel/farmer színnel/szürkével egy letisztult végeredmény elérése érdekében.

Kísérletezés az arcunktól távol

Az arcunktól távol – pl. nadrágban/szoknyában is viselhetjük ugyanúgy a színtípusunk színeit, de van, hogy szeretnénk más színekkel is kísérletezgetni. Egy szuper módja annak, hogy a színtípusunkon kívül eső színeket is könnyen viselni tudjuk, hogy alulra vesszük fel őket. Ilyenkor érdemes felülre az egyik kedvenc színünket választani alulra pedig lehet egy hozzá passzoló ám feltűnőbb vagy nem típusba tartozó színt is választani akár.

Mintás nyári ruhák

A mintás nyári ruha nagyszerű választás lehet a nyár típusoknak. Rengeteg színben és formában kaphatóak, így mindenki megtalálja a számára tökéletes választást. Legtöbb esetben visszafogottabb, nőiesebb, természetesebb színekben kaphatóak emiatt a nyár típusoknak is szélest kínálatot biztosítanak, amik nem fognak uralkodni rajtunk. Azoknak, akik légiesebb hatásra vágynak kevés színnel, azoknak szuper választás lehet a sima tört fehér alapon elhelyezkedő színes mintázatú verzió. Mivel ezeknek van egy natúr alapja és csak azon helyezkednek el a színek, így sokkal lágyabb hatásuk van, mint egy egész ruhán elhelyezkedő színnek. A másik, ahol pedig az egész ruha egy erőteljesebb színt képvisel, kisebb finomabb színű mintákkal azoknak is beválhat, akik szeretnek színesebben öltözködni.

Rúzsok és kiegészítők

Ha aznap úgy érezzük nem szeretnénk nagyon színeket viselni, nyugodtan válasszunk egy egyszerűbb basic szettet, amit aztán egy szempillantás alatt feldobhatunk egy izgalmas rúzzsal vagy pár kiegészítővel (sál, hajpánt, blézer, ing). Fontos, hogy ilyenkor jól válasszuk meg a bázis színünket, ami nagy felületen helyezkedik el a szettünkben. A nyaraknak fontos a világos hatás, ezért ebben az esetben mindenképp törekedjünk nem túl sötét alapszíneket választani.

Egy kis extra

A nyár típusok színeinek is megvannak a szépségei, de ne féljünk kísérletezgetni, ha úgy érezzük szeretnénk egy kicsit extrábbak lenni. Ha a stílusunkból vagy személyiségünkből adódóan szeretnénk kicsit eltérni a színtípusunk színeitől, akkor ne féljünk meglépni azt. Azt, hogy ismerjük milyen színek állnak a legjobban és kevésbé az egy nagyon hasznos tudás, mert ezzel azt is tudjuk merre lehet elindulni, ha kísérletezgetnénk. Pl. ha nyár színtípus vagy és szeretnél kicsit extrább, rikítóbb, élénkebb színeket viselni, akkor nyugodtan próbálkozz a telek kicsit visszafogottabb árnyalataival. A másik lehetőség pedig az, hogy az egyik bázis színedet kombinálod a telek egyik árnyalatával

Sminkkel feldobhatjuk a szettet

Sminkkel bármilyen szettet feldobhatunk. Akkor lesz a legnagyobb segítségünkre, amikor nem a színtípusunk színeit szeretnénk viselni, mert ilyenkor azokat a dolgokat, amik kicsit „elromlanak” a smink kijavítja. Egy nagyon natúr szettnél, amikor csak alapszíneket viselünk nyugodtan dobjunk fel egy izgalmas, színtípusunkhoz passzoló rúzst és máris sokkal jobb lesz az összkép. Ha a típusunkon kívüli színt viselnénk, akkor pedig egy BB krém, pirosító, bronzosító nagy segítségünkre lehet, hisz azzal kiegyenlítjük a bőrtónusunkat és már nem fog olyan színtelennek tűnni. Ezekkel pedig szuper lehetősége nyílik azoknak is, akik kísérletezgetnének a különféle színekkel.

Nyár színtípus rúzsok

Összefoglalás

A ruhatárunk összeállításánál mindig elsődleges szempont legyen az, hogy mi mire vágyunk. Milyen a személyiségünk, mi az ami boldoggá tesz és mi az amit ténylegesen szívesen viselünk. A színtípusunk akkor is a segítségünkre lehet, ha egyáltalán nem szeretünk színeket viselni, mert már akkor is sokkal jobb választásokat hozhatunk a natúr színeket illetően és akkor is segít, ha imádjuk a színeket és azoknak minden variációját, mert pontosan tudni fogjuk, hogy milyen árnyalatokat válasszunk.

Kapcsolódó cikkek

Lágy ősz típus rúzsok nőknek 2024-ben

Lágy ősz típus rúzsok nőknek 2024-ben

Lágy ősz típus rúzsok nőknek 2024-ben Lágy ősz típus Az ősz színtípusba tartozó emberek nagyon sokszínűek tudnak lenni,…
Melanin - Színtípusunk meghatározója

Melanin - Színtípusunk meghatározója

Melanin – Színtípusunk meghatározója Színtípus meghatározásnál sok tényező szóba jöhet, ám a legfontosabb ezek közül a melanin, ami…
Színtípus meghatározás - Megállapíthatom a saját színtípusomat?

Színtípus meghatározás - Megállapíthatom a saját színtípusomat?

Színtípus meghatározás – Megállapíthatom a saját színtípusomat? Színtípus meghatározás Mostanság nagyon felkapott lett a színtanácsadás és a színtípus…

© 2019-2023 Méhes Bettina Makeup

Scroll to Top