Színtípus meghatározás - Megállapíthatom a saját színtípusomat?

Színtípus meghatározás

Mostanság nagyon felkapott lett a színtanácsadás és a színtípus meghatározása, ezért egyre több információ kering róla az interneten. Régóta létező dologról van szó, de mivel egyre több információ áll rendelkezésünkre bőrtónusokról, melaninról, színekről, színlátásról, így ez a téma is egyre több figyelmet kap.

Sminkesként is tanultunk a színtípusokról, sőt színtanácsadó képzések is voltak már régebben is, viszont akkor egy nagyon elavult rendszert használtak, szinte minden tudományos háttér nélkül.

Újhullámos színtanácsadás

Ami miatt most ennyire felkapott és izgalmas a téma, az az, hogy tudományosan bizonyított tényeken alapul. Újhullámos színtanácsadóként figyelembe vesszük a színek tulajdonságait, a bőrtónust, az emberekben egyedi módon és mennyiségben fellelhető melanint és ezek alapján állapítjuk meg a vendégek színtípusát. Harmóniára törekszünk és azokat az egyedi színeket keressük a vendégeink számára, amiben kellemes, összhangot sugárzó megjelenésük lesz.

Mi kell ehhez? Megfelelő képzés, jó színlátás, ami teljes mértékben fejleszthető és szükség is van rá, egy jó kendőkészlet a kendőzéshez, empátia és jó kommunikációs készség.

Ami igen káros tud lenni, az a ránézésre tippelgetés, mert ez egy nagyon összetett dolog és a szemünket könnyű becsapni pl. jelenlegi hajszín, ami nem biztos, hogy passzol az adott ember színtípusához, a bőrtónus, amit ránézésre nehéz pontosan meghatározni, illetve a fényviszonyok és az érzelmek.

színtípus színek

Megállapíthatom a saját színtípusomat?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy valaki megállapíthatja saját magának a színtípusát?

A válasz meglepő lesz sokak számára: Igen.

Akkor miért van szükség színtanácsadókra, akik rengeteget tanultak erről és folyamatosan fejlesztik magukat?

A színtanácsádás legnehezebb része, hogy mindannyian teljesen más szemüvegen keresztül látjuk magunkat, mint mások. Tele vagyunk érzelmekkel, berögződésekkel és kételyekkel illetve kedves emlékekkel. Ugyanígy viszonyulunk a megjelenésünkhöz, a ruháinkhoz és azoknak a színéhez is.

Otthon ritkán van annyi színes ruhánk, amivel imitálhatnánk egy kendőzést, de ha még lenne is, akkor sem mindegy milyen sorrendben nézzük őket és milyenek az adott helyen a fényviszonyok, illetve azt se szokták tudni az emberek, hogy pontosan mit is kell figyelni.

Miben tud segíteni Neked egy színtanácsadó?

A színtanácsadás a veled legjobban harmonizáló színeket hivatott megtalálni, amitől frissebbnek, üdébbnek, kellemesebbnek tűnik majd a megjelenésed. Ez pedig nagyban függ az eumelanin és pheomelanin arányától, ami a bőrtónusodat határozza meg és attól, hogy mennyire telített melaninnal a szervezeted. Ezek mind objektív tények, amiket egy jó színtanácsadó a kendőzés során megismertet veled, majd szépen a személyiségeddel kombinálva megmutatja a számodra legelőnyösebb színeket.

Ez azt is jelenti, hogy elmondjuk mik azok a színek, amik mondjuk kívül esnek a színtípusod színein, de azért, hogy neked kényelmesebb legyen az átmenet megkönnyítsük a dolgodat. Egy visszafogott személyiséggel rendelkező vendégnek lehet, hogy az élénk típus ijesztő lehet, de nagyon egyszerűen megoldható a probléma, mert nekik is tudunk ajánlani, olyan lágyabb, visszafogottabb színeket, amiket nyugodtan hordhatnak, akár a mindennapokban és megjelenésük összhangban lesz.

Szereted a rózsaszínt, de meleg típus lettél a kendőzés végére? Természetesen ez sem azt jelenti, hogy le kell mondanod a rózsaszínről, inkább csak átbeszéljük, melyek azok az árnyalatok, amik jobban fognak passzolni hozzád.

színtípus meghatározás

Színtípus meghatározás adta lehetőségek

A színtanácsadás a lehetőségekről szól, nem arról, hogy bekorlátozzon Téged bármilyen formában is.

Alapvetően a harmóniát keressük, de ha már tudjuk milyen színekben érhetjük ezt el, akkor azt is tudni fogjuk melyekben leszünk kicsit kontrasztosak, esetleg kicsit hűvösek, távolságtartóak. Miután kiderül a színtípusod rengeteg lehetőség megnyílik előtted.

Mit kapsz egy színtanácsadás során?

A színtanácsadás mindig jóval több, mint egy száraz tananyag, amit a kezedbe nyomnak és mostantól ezekkel kell élned. Ez egy útmutató, ami a te személyiségeddel lesz teljes. A színtípus meghatározása csak egy apró lépése a folyamatnak.

A színtanácsadás után rúzspróba is van, ahol megkeresitek a hozzád legjobban passzoló rúzs árnyalatokat is, ami mindig egy szuper visszajelzés arra, hogy a színtípus meghatározás jó volt-e. Otthon pedig rengeteg anyaggal bővülsz, hisz e-book formájában még részletesebben olvashatsz a színtípusodról, hajszínekről, sminkszínekről és rengeteg inspirációt kapsz ruhák és színek kapcsán is.

A színkártya pedig bármikor rendelkezésedre fog állni vásárlásnál vagy az aznapi szett összeállításánál. Ez egy plasztik kártya, ami akkora, mint egy bankkártya, így bárhova magaddal tudod vinni, akár a pénztárcádban is. Nem foglal sok helyet, ám annál hasznosabb.

Életre szóló élmény, ahol rengeteget tanulhatsz magadról egy jó szakember segítségével.

Kapcsolódó cikkek

Melanin - Színtípusunk meghatározója

Melanin - Színtípusunk meghatározója

Melanin – Színtípusunk meghatározója Színtípus meghatározásnál sok tényező szóba jöhet, ám a legfontosabb ezek közül a melanin, ami…
Színtípusok

Színtípusok

Színtípusok Színtípusok Ősz, tél, tavasz, nyár típus létezik, de mit is jelent ez valójában? Mi köze van a…

© 2019-2023 Méhes Bettina Makeup

Scroll to Top