Színtípus meghatározás - Megállapíthatom a saját színtípusomat?

Színtípus meghatározás

Mostanság nagyon felkapott lett a színtanácsadás és a színtípus meghatározása, ezért egyre több információ kering róla az interneten. Régóta létező dologról van szó, de mivel egyre több információ áll rendelkezésünkre bőrtónusokról, melaninról, színekről, színlátásról, így ez a téma is egyre több figyelmet kap.

Sminkesként is tanultunk a színtípusokról, sőt színtanácsadó képzések is voltak már régebben is, viszont akkor egy nagyon elavult rendszert használtak, szinte minden tudományos háttér nélkül.

Újhullámos színtanácsadás

Ami miatt most ennyire felkapott és izgalmas a téma, az az, hogy tudományosan bizonyított tényeken alapul. Újhullámos színtanácsadóként figyelembe vesszük a színek tulajdonságait, a bőrtónust, az emberekben egyedi módon és mennyiségben fellelhető melanint és ezek alapján állapítjuk meg a vendégek színtípusát. Harmóniára törekszünk és azokat az egyedi színeket keressük a vendégeink számára, amiben kellemes, összhangot sugárzó megjelenésük lesz.

Mi kell ehhez? Megfelelő képzés, jó színlátás, ami teljes mértékben fejleszthető és szükség is van rá, egy jó kendőkészlet a kendőzéshez, empátia és jó kommunikációs készség.

Ami igen káros tud lenni, az a ránézésre tippelgetés, mert ez egy nagyon összetett dolog és a szemünket könnyű becsapni pl. jelenlegi hajszín, ami nem biztos, hogy passzol az adott ember színtípusához, a bőrtónus, amit ránézésre nehéz pontosan meghatározni, illetve a fényviszonyok és az érzelmek.

színtípus színek

Megállapíthatom a saját színtípusomat?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy valaki megállapíthatja saját magának a színtípusát?

A válasz meglepő lesz sokak számára: Igen.

Akkor miért van szükség színtanácsadókra, akik rengeteget tanultak erről és folyamatosan fejlesztik magukat?

A színtanácsádás legnehezebb része, hogy mindannyian teljesen más szemüvegen keresztül látjuk magunkat, mint mások. Tele vagyunk érzelmekkel, berögződésekkel és kételyekkel illetve kedves emlékekkel. Ugyanígy viszonyulunk a megjelenésünkhöz, a ruháinkhoz és azoknak a színéhez is.

Otthon ritkán van annyi színes ruhánk, amivel imitálhatnánk egy kendőzést, de ha még lenne is, akkor sem mindegy milyen sorrendben nézzük őket és milyenek az adott helyen a fényviszonyok, illetve azt se szokták tudni az emberek, hogy pontosan mit is kell figyelni.

Miben tud segíteni Neked egy színtanácsadó?

A színtanácsadás a veled legjobban harmonizáló színeket hivatott megtalálni, amitől frissebbnek, üdébbnek, kellemesebbnek tűnik majd a megjelenésed. Ez pedig nagyban függ az eumelanin és pheomelanin arányától, ami a bőrtónusodat határozza meg és attól, hogy mennyire telített melaninnal a szervezeted. Ezek mind objektív tények, amiket egy jó színtanácsadó a kendőzés során megismertet veled, majd szépen a személyiségeddel kombinálva megmutatja a számodra legelőnyösebb színeket.

Ez azt is jelenti, hogy elmondjuk mik azok a színek, amik mondjuk kívül esnek a színtípusod színein, de azért, hogy neked kényelmesebb legyen az átmenet megkönnyítsük a dolgodat. Egy visszafogott személyiséggel rendelkező vendégnek lehet, hogy az élénk típus ijesztő lehet, de nagyon egyszerűen megoldható a probléma, mert nekik is tudunk ajánlani, olyan lágyabb, visszafogottabb színeket, amiket nyugodtan hordhatnak, akár a mindennapokban és megjelenésük összhangban lesz.

Szereted a rózsaszínt, de meleg típus lettél a kendőzés végére? Természetesen ez sem azt jelenti, hogy le kell mondanod a rózsaszínről, inkább csak átbeszéljük, melyek azok az árnyalatok, amik jobban fognak passzolni hozzád.

színtípus meghatározás

Színtípus meghatározás adta lehetőségek

A színtanácsadás a lehetőségekről szól, nem arról, hogy bekorlátozzon Téged bármilyen formában is.

Alapvetően a harmóniát keressük, de ha már tudjuk milyen színekben érhetjük ezt el, akkor azt is tudni fogjuk melyekben leszünk kicsit kontrasztosak, esetleg kicsit hűvösek, távolságtartóak. Miután kiderül a színtípusod rengeteg lehetőség megnyílik előtted.

Mit kapsz egy színtanácsadás során?

A színtanácsadás mindig jóval több, mint egy száraz tananyag, amit a kezedbe nyomnak és mostantól ezekkel kell élned. Ez egy útmutató, ami a te személyiségeddel lesz teljes. A színtípus meghatározása csak egy apró lépése a folyamatnak.

A színtanácsadás után rúzspróba is van, ahol megkeresitek a hozzád legjobban passzoló rúzs árnyalatokat is, ami mindig egy szuper visszajelzés arra, hogy a színtípus meghatározás jó volt-e. Otthon pedig rengeteg anyaggal bővülsz, hisz e-book formájában még részletesebben olvashatsz a színtípusodról, hajszínekről, sminkszínekről és rengeteg inspirációt kapsz ruhák és színek kapcsán is.

A színkártya pedig bármikor rendelkezésedre fog állni vásárlásnál vagy az aznapi szett összeállításánál. Ez egy plasztik kártya, ami akkora, mint egy bankkártya, így bárhova magaddal tudod vinni, akár a pénztárcádban is. Nem foglal sok helyet, ám annál hasznosabb.

Életre szóló élmény, ahol rengeteget tanulhatsz magadról egy jó szakember segítségével.

Kapcsolódó cikkek

Lágy ősz típus rúzsok nőknek 2024-ben

Lágy ősz típus rúzsok nőknek 2024-ben

Lágy ősz típus rúzsok nőknek 2024-ben Lágy ősz típus Az ősz színtípusba tartozó emberek nagyon sokszínűek tudnak lenni,…
Melanin - Színtípusunk meghatározója

Melanin - Színtípusunk meghatározója

Melanin – Színtípusunk meghatározója Színtípus meghatározásnál sok tényező szóba jöhet, ám a legfontosabb ezek közül a melanin, ami…
Milyen színtípusok léteznek és mit is jelentenek valójában?

Milyen színtípusok léteznek és mit is jelentenek...

Színtípusok Színtípusok Ősz, tél, tavasz, nyár típus létezik, de mit is jelent ez valójában? Mi köze van a…

© 2019-2023 Méhes Bettina Makeup

Scroll to Top